tiistai 20. joulukuuta 2011

Taatelikakku


Taatelikakku
noin 20 palaa

Taatelisose
1 1/2 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
3 dl vettä
1½ dl sokeria

Lisäksi
150 g voita 
3 dl piimää
2 munaa
½ dl tummaa muscodavosokeria
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 rkl kahvia

(Pinnalle
tomusokeria tai kaakaojauhetta)

Pilko taatelit ja keitä soseeksi veden ja sokerin kanssa. 
Sulata voi soseeseen. 
Jäähdytä haaleaksi.
Sekoita piimä, munat kulhossa. 

Sekoita loput aineet toisessa kulhossa. 
Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi taatelisoseen kanssa.Älä vatkaa. 
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 2½ litran vetoiseen vuokaan tai kahteen litran vuokaan.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. 

Jos paistat kaksi kakkua litran vuoissa, on paistoaika noin 50 minuuttia.
Jäähdytä 15 minuuttia ja kumoa vadille. 
Sirottele kakun päälle tomusokeria tai kaakaojauhetta koristeeksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: