perjantai 20. tammikuuta 2012

Bataattia ja tulista tomaattikastiketta


Bataattia ja tulista tomaattikastiketta

Bataatti


1 iso kokoinen bataatti
1/2 dl öljyä
1/2 maustemitallista kardemummaa
1/2 maustemitallista kanelia
1/2 maustemitallista jauhettua neilikkaa
1/2 maustemitallista mustapippuria myllystä
suolaa

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Kuori ja leikkaa bataatti pieniksi kuutioiksi.
Nosta kuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunin kestävään astiaan.
Kääntele kaikki ainekset hyvin sekaisin.
Paista bataatti kuutioita uunissa ylätasolla n. 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Mausta suolalla.
Pujottele kuutiot puisiin varrastikkuihin. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Tulinen tomaattikastike

1 pieni sipuli
1 punainen paprika
1 punainen chilipalko
2rkl öljyä
500 g paseerattua tomaattia
2 rkl ruokokidesokeria

1 maustemitta kardemummaa
1 maustemitta kanelia
1 maustemitta jauhettua neilikkaa
1 maustemitta mustapippuria myllystä
suolaa

Kuori ja silppua sipuli.
Halkaise paprikat ja poista siemenet.
Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulia ja paprikoita muutama minuutti.
Lisää paseerattu tomaatti, sokeri ja mausteet.
Keitä kastiketta kymmenisen minuuttia tai kunnes se sakenee.
Mausta lopuksi suolalla.

Voit tarjota kastikkeen joko lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kuvassa oleva jauhelihavarras tehtiin lisäämällä 600 grammaan jauhelihaa kananmuna, hiven korppujauhoja ja samat mausteet kuin bataatteihin sekä hiven tuoretta chiliä. Jauhelihasta muotoiltiin 6 varrasta, jotka paistettiin bataatin jälkeen uunissa kypsiksi.

3 kommenttia:

Rosa kirjoitti...

Tämä voisi olla isännän mieleen. Katsotaan teenkö sunnuntaiksi meille herkkuaterian. Kiitos reseptistä:)

Yaelian kirjoitti...

Bataatti on ihanaa,täälläpäin yksi suosituimpia juureksia. Kiva ohje!

Satu kirjoitti...

Rosa, toivottavasti maistuu :)

Yaelian, bataatti on hyvää, sitä pitäisi käyttää useammin.