sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kalapullat ja sitruunalla maustettu kesäkurpitsa



Kalapullat
8 annosta

800 g kalaa nahattomina fileinä (ahventa, lahnaa, kuhaa)
4 palaa vaaleaa leipää
1 dl kala- tai kasvislientä
1 rkl sitruunamehua
valkopippuria myllystä
2 tl suolaa
4 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina

Mittaa nesteet leipäviipaleiden joukkoon.
Anna pehmentyä.
Lisää mausteet, keltuaiset ja kalapalat.
Pyöräytä tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Siirrä kalamassa kulhoon.
Lisää vaahdotetut valkuaiset varovasti joukkoon.
Muovaa kahdella lusikalla kalamurekketaikinasta sukkulan muotoisia pyöryköitä.
Kypsennä kalapullat meheviksi kevyesti höyryttämällä n. 5 minuuttia.
Nosta valmiit pyörykät  vadille ja peitä pyyhkeellä.
Kypsennä loput pyörykät.

Kalapullat voi myös paistaa pannulla voissa, mutta silloin niiden herkkä maku ei niin pääse oikeuksiinsa.


Sitruunalla maustettu kesäkurpitsa

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
4 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan raastettu kuori


Pese ja kuivaa kurpitsa.
Leikkaa ne 4 palaan pituussuunnassa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista kurpitsat kullaruskeiksi joka sivulta.
Murskaa valkosipuli ja raasta sitruunankuori joukkoon ja paista vielä 5 minuuttia.

Ei kommentteja: