torstai 19. tammikuuta 2012

Kurpitsa kikhernetäytteellä



1 myskikurpitsa tai muu pieni kurpitsa
öljyä

1 - 2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
myskikurpitsan malto
öljyä
(380 g ) 230 g purkki keitettyjä kikherneitä
2 rkl tomaatti pyree
2 dl kasvislientä
mustapippuria myllystä
(suolaa)
parmesaania


Huuhtele kurpitsa.
Puolita kurpitsa ja poista siemenet.
Koverra kurpitsan malto pois.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Valele kurpitsan puolikkaat öljyllä ja kypsennä ne uunissa pehmeiksi n. 15-30 min.

Täyte

Kuori ja hienonna sipulit.
Kuutioi kurpitsan malto.
Kuullota sipulit ja kurpitsa öljyssä.
Lisää keitetyt kikherneet ja tomaatti pyree ja paista käännellen.
Lisää kasvisliemi ja anna täytteen hautua.

Kaada täyte kurpitsan puolikkaisiin, raasta päälle parmesaania.
Kuumenna uunissa kunnes parmesaani on sulanut.

Tämä ruoka on hyvin täyttävää ja vaatii seurakseen keveämmän lisukkeen.

Ei kommentteja: