keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Raparperivalkosuklaakonvehdit


Raparperivalkosuklaakonvehdit

250 g valksuklaata
raparperihilloa

Raparperihillo oli samaa kuin kesällä raparperikakussa.

Tein hillon hillo-marmeladi sokeri paketin mukaan. "Yksi paketti (330 g) on sopiva määrä yhdelle kasviskilolle. Hillon/marmeladin keittoaika on vain joitakin minuutteja". Kuorin ja pilkoin raparperit. Nesteenä käytin punaviiniä.

Temperoi suklaa, mikäli omistat hyvän mittarin, oma paistomittarini ei sovellu suklaan lämpötilojen mittaamiseen.

Kaada tai pursota muotti täyteen temperoitua suklaata.
Kopauta muottia muutaman kerran, niin että ilmakuplat nousevat pintaan.
Anna suklaan olla muotissa minuutin.
Valuta ylimääräinen suklaa pois muoteista.
Koputtele taas muottia, niin että saat kaiken ylimääräisen suklaan valumaan pois.
Anna valua muutama minuutti.
Puhdista lastalla ylimääräinen suklaa muotin pinnasta pois.
Nosta muotti jääkaappiin ja anna suklaan kovettua ainakin 10 minuuttia.
Lusikoi täyte muotteihin.
Älä täytä muotteja liikaa, vaan jätä 3-4 mm yläreunaan tilaa.
Temperoi suklaa uudelleen.
Pursota uudelleen temperoitu suklaa täytteen päälle reunoilta keskelle päin.
Tasoita pinta viimeiseksi vielä lastalla.
Laita muotti kovettumaan jääkaappiin.
Irrota kovettuneet konvehdit muotista varoen, keskimmäiset konvehdit jähmettyvät hitaimmin.


Lautaselle myös mustaherukkatryffeleitä, sekä  3 vaaleampaa, mansikkatryffeliä.

Tryffeli

2 rkl konjakkia
1/4 dl kuohukermaa
100 g tummaa 70 % suklaata

Kiehauta kerma ja konjakki kattilassa.
Jos et halua alkoholin haihtuvan lisää konjakki viimeisenä.
Lisää rouhittu suklaa ja sekoita massa tasaiseksi.
Anna massan jähmettyä hetki jääkaapissa välillä sekoittaen.
Kieritä jähmettyneestä massasta palloja ja kieritä ne  mustaherukkajauheessa.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nami,mitä ihanuuksia.Suklaa ja raparperi,pitää joskus kokeilla! Täällä saa kivasti raparperia melkein vuoden ympäri,vaan kuumimpina kesäkuukausina sitä ei ole myynnissä.

Satu kirjoitti...

Raparperi on hyvää, pahimpana sesonkina vain ei tiedä, minne kaikkialle sitä piilottaisi :)

suolaajahunajaa kirjoitti...

Nämä ovat kuin taideteoksia!

Tein itse tryffeleitä joulun aikaa. Silloin luin jostain, että jääkaapissa jähmettäminen harmaannuttaa suklaan ja siksi odottelin sitkeästi, että jähmettyvät huoneen lämmössä Ilmeisesti sinulle ei käynyt niin?

Satu kirjoitti...

En havainnut harmaantumista. Olen kuullut samaa, ettei suklaa ja jääkaappi sovi yhteen, mutta näissä mahdollisen harmaan peitti marjajauhe tehokkaasti.