maanantai 9. tammikuuta 2012

Tuorepuuro ja pikapuuro



Tuorepuuro
1-2 annosta

1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa

mausteeksi
1 tl hunajaa
1/2 banaania
auringonkukansiemeniä

Sekoita hiutaleet maitoon ja anna liota 15-30 minuuttia tai yön yli jääkaapissa.
Lisää hunaja, banaani viipaleet ja auringonkukansiemenet

Maku oli mielestäni hivenen jauhoinen, vaikka puuro tekeytyi yönyli jääkaapissa. Normaalisti teen puuroni ns. pikapuurona, jonka maku miellyttää minua enemmän.



Pikapuuro

n. 1 dl kaurahiutaleita
n. 1 dl tai enemmän vettä
aavistus suolaa

Kiehauta vesi vedenkeittimessä.
Kaada kuuma vesi lautasella tai kattilassa olevien hiutaleiden päälle.
Anna tekeytyä hetki.
Mikäli puuro tekeytyy kattilassa, voit laittaa sen miedolla lämmöllä olevalle levylle.
Nauti puuro maitotilkan, hedelmien yms. kera.

2 kommenttia:

Luumukka kirjoitti...

Puurot on parhaita. Tuorepuurotkin tosi hyviä! Tekaisen joka aamu omanlaisen pikapuuroni ennen töihinmenoa: kiehautan veden kattilassa, lisään hiutaleet ja sammutan lieden. Samalla kun laittaa itsensä työkuntoon valmistaa aamupala itse itsensä :)

Satu kirjoitti...

Luumukka, minäkin teen puuron joskus noin, mutta nakkaan ne hiutaleet sinne viileään veteen, kiehautan ja väännän levyn pois päältä, näin hiutaleet kerkeävät hautumaan kauemmin. Kerettiläinen tapani keittää puuroa, sai lapseni köksänopettajalta tuomion, mutta me pidämme (siitäkin tavasta) :)