maanantai 6. helmikuuta 2012

Feta-lihapyörykät

Feta-lihapyörykät

800 g jauhelihaa
kananmuna
prk kermaviiliä
ketsuppia
soijaa
pippurisekoitusta
jauhelihamaustetta
2 rkl korppujauhoja

1 pkt fetaa

Sekoita jauhelihaan muna ja kermaviili.
Lisä mausteet ja korppujaot.
Anna jauhelihataikinan seistä hetki.

Leikkaa feta pieniksi paloiksi.
Ota toiseen käteen n. 1 rkl jauhelihataikinaa ja painele se littanaksi.
Laita jauhelihalevyn päälle pala fetaa ja muotoile taikinasta lihapulla.
Koeta saada lihapullasta mahdollisimman tiivis, niin ettei siihen jää saumoja näkyviin.
Paista lihapullia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Viimeisen 5 minuuttia voit paahtaa niitä grillivastuksen alla.
Tarjoa lihapullat kastikkeen kera.

Lihapullia tulee 2 pellillistä.



Kastike
(1 pellilliselle lihapullia)

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
fetaa aavistus
ketsuppia
pippurisekoitusta
suolaa

Sulata voi kattilassa.
Lisää jauhot sekoittaen joukkoon ja anna vehnäjauhojen turvota voissa hetki.
Lisää kuuma lihaliemi kahdessa osassa, kokoajan sekoittaen kattilaan.
Mausta kastike fetalla, ketsupilla ja pippurilla.
Lisää suolaa maun mukaan.

Ei kommentteja: