tiistai 28. helmikuuta 2012

Mango-juustokakku



300 g digestive-keksejä
120 g voita
8 kpl liivatelehtiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
tilkka kiehuvaa vettä (alle puoli desiä)
2 dl sokeria
6 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu

päällys:
2 purkkia piltin mango-sosetta
2 kpl liivatetta vettä

irtopohjavuoka halkaisijaltaan vähintään 23 cm


Murskaa keksit muruksi ja sekoita pehmeä voin joukkoon.
Painele massa irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi.
Sekoita sillä välin tuorejuustoon sitruunamehu ja sokerit.

Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.

Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivate nopeasti tuorejuuston sekaan, ohuena norona kaataen ja kokoajan sekoittaen.

Lisää kermavaahto nostellen esim. nuolijalla tuorejuuston sekaan.

Kaada valmis seos irtopohjavuokaan, tasoita pintaa tarvittaessa.
Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Kun kakku on hyytynyt tarpeeksi, voi valmistaa päällysteen.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä n. 5-10min, sitten sulata ne kuumaan vesitilkkaan.
Sekoita liivate mangososeen joukkoon huolellisesti ja nopasti, kaada sen jälkeen kakun päälle.
Tasoita tarvittaessa.
Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna päällysenkin hyytyä.

7 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Ei tällaisia hei, pliis! :O On niin mehukkaan ja raikkaan näköinen kakku, että tekisi mieli napata se suoraan ruudun läpi kouraani ja ahmaista kitaani kertalaakista. Kyllä osaa olla onnetonta tämä nykyteknologia, kun ei sellainen temppu onnistu :/ Ei jää kuin kaksi vaihtoehtoa: tyytyä kuolaamaan tai ryhtyä kokkaamaan :> Voi sinä senkin...

Piparipulla kirjoitti...

Ihana kaunis kakku <3

Nanna kirjoitti...

Ja pääsiäiseksi tekee hän tämän, näillä koristeillakin...Kiitos!

Jonna kirjoitti...

Tämä on niin hyvää. On meidän juhlien vakiokakkuja, mutta meillä myös täytteeseen tulee mangoa.

Yaelian kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen kakku!

Anonyymi kirjoitti...

Minkä kokoista irtopohjavuokaa käytit? :)

Satu kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista. Kakku oli mainio, mutta pohjasta tuli ehkä liian paksu vuoassa, jonka halkaisija oli 23 cm.