torstai 16. helmikuuta 2012

Mangomarmeladi


Mangomarmeladi

13 g agaria (apteekista)
5 dl vettä
500 g sokeria
2 dl mangososetta
1 tl viinihappoa (apteekista)
(elintarvikeväriä)
Sokeria pinnalle

Laita kattilaan agar, vesi ja sokeri.
Kuumenna ja keitä seosta noin puolen tunnin ajan.
Anna liemen jäähtyä hieman ja lisää siihen hedelmäsose ja viinihappo.
Jos käytät haalean väristä sosetta voit lisätä tässä vaiheessa elintarvikevärin.
Kaada marmeladi suorakaiteen muotoiseen astiaan noin sentin paksuudelta.
Anna hyytyä viileässä yön yli.
Leikkaa hyytynyt levy haluamasi muotoisiksi palasiksi.
Sokeroi marmeladi palat ja aseta heti tarjolle, sillä sokeri vettyi omissa marmeladeissani ajan kanssa.

7 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin tosi namia.Lempparikahvilani omistaja oli juuri pari päivää sitten tehnyt sydämenmuotoisia mangomarmeladeja ystävänpäiväksi;D

Tintsu kirjoitti...

Iiiiiihanaaaa! :p

Satu kirjoitti...

Nämäkin olisivat varmasti olleet paljon makoisempia sydämen muotoisina <3
Kannattaa olla laittamatta agaria varmuudeksi hivenen liikaa, sillä se tekee rakenteesta liian tiiviin.

Maria kirjoitti...

Oi nam! Näitä täytyy tehdä perheen miesväelle pääsiäiseksi. :) Jostain syystä sukuni 40-80 vuotiaat miehet ovat aivan addiktoituneita vihreisiin marmeladikuuliin (onko muilla samaa ilmiötä?). Tässä voisikin olla vähän parempi, luomumpi ja lisäaineettomampi vaihtoehto Gruna Kugeleille =)

Kiitos!

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

miksi viinihappoa? jätä marmeladit kuivumaan pariksi päivää voipaperille ritilälle niin kuivuvat eikä sokeri vety. http://lautasella.blogspot.com/2011/12/joulun-makeat-marmeladit.html

aleksi kirjoitti...

pelkästään hillosokeria ja sosetta yhteen keittäellä saa vielä helpommin marmelaatin aikaan eikä pektiinillä tule yhtä jöötiä helposti kun agarilla

Satu kirjoitti...

Kiitos kaikille vinkeista, me taytyy ensi kerralla muistaa. Milla muuten maustaisitte marmelaatin jos tekisitte vihreita kuulia?