perjantai 30. maaliskuuta 2012

Aprikoosipikkuleivät


Aprikoosipikkuleivät

25 keksiä

250 g suolatonta voita
50 g tomusokeria
250 g vehnäjauhoja
45 g maissitärkkelystä

Täyte
160 g aprikooseja
2 1/2 dl vettä
90 g sokeria

tomusokeria koristeluun

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.
Taikinasta tulee 2 pellillistä pikkuleipiä.

Valmista täyte.
Hauduta aprikooseja miedolla lämmöllä vedessä n. 10 minuuttia.
Muussaa aprikoosit tahosekoittimella tahnaksi.
Laita aprikoosi muussi vielä kattilassa levylle.
Lisää joukkoon sokeri ja annan kiehua n 5 minuuttia kunnes seos sakenee.
Anna jäähtyä rauhassa.



Valmista keksit.

Siivilöi tomusokeri.
Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi vaahdoksi.
Siivilöi joukkoon jauhot ja maissitärkkelys, sekoita aineet taikinaksi.
Pyöritä kukkuraisia teelusikallisia taikinaa palloiksi.
Tee palloihin kuvio haarukalla kevyesti painamalla.
Paista keksejä 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hivenen väriä.
Jäähdytä ne ritilällä.

Täytä keksit hillolla ja koristele siivilöidyllä tomusokerilla.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Herkullisen näköiset!

Luumukka kirjoitti...

Voi nam, pari tänne kiitos! :)

Satu kirjoitti...

Nämä vanhanaikaisen makuiset pikkuleivät olivat kerrassaan hurmaavat, suosittelen kokeilemaan mikäli tavanomaiset lusikkaleivät eivät jaksa innostaa :)