torstai 22. maaliskuuta 2012

Jäädytetty suklaapiirakka







Jäädytetty suklaapiirakka


Pohja: 
9 digestivekeksiä
50 g voita

Täyte: 
200 g tummaa suklaata 
200 g Philadelphia-juustoa 
150 g sokeria (1,8 dl)  
2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset) 


Murenna keksit . 
Lisää sulatettu voi.
Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisijaltaan 26 cm).
Sulata suklaa 
Erota kananmunista valkuaiset (säilytä keltuaiset) ja vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon 50 g sokeria
Sekoita eri kulhossa juusto ja keltuaiset lisää 100 g sokeria (noin desilitra).  
Sekoita juustoseoksen joukkoon suklaa. 
Sekoita juustoseokseen valkuaisvaahto.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna piiraan jäätyä vähintää 8 tuntia.
Nosta piiras noin kahtakymmentä minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

Käytin pohjaan vain 35 g voita, se ei riittänyt, kuten kuvasta näkyy, uskoisin 50 g olevan sopiva määrä pohjaan.

Ei kommentteja: