keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Paksut mustikkaletut (American blueberry pancakes )



Paksut mustikkaletut

BBC:n ohjeen mukaan eli sama suomeksi.

200g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
300ml maitoa
nokare voita
150g mustikoita
voita paistamiseen

Hunajaa, smetanaa ja marjoja

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja hiven suolaa suuressa kulhossa.Vispaa kananmuna maitoon, tee kuivien aineiden keskelle kuoppa jonne kaadat seoksen vatkaten jolloin siitä tulee pehmeä taikina.
 Vatkaa pehmenyt voi ja sekoita varoen joukkoon puolet mustikoista.

Lämmitä teelusikallinen öljyä tai pieni nokare voita isossa pannussa. Tiputa iso ruokalusikallinen taikinaa pannulle tehdäksesi halkaisijaltaan  noin 7,5 cm pannukakkuja. Tee 3-4 pannukakkua samaan aikaan. Paista pannukakkuja noin 3 min keskilämmöllä per puoli kunnes pienet kuplat ilmaan tuvat pannukakun pintaan. Jatka paistamista siihen asti, että pannukakut ovat kullankeltaisia. Laita valmiit pannukakut folion alle jotta ne pysyvät lämpimänä tarjoiluun asti. Tarjoile pannukakut hunajan,smetanan ja mustikoden kanssa.



BBC:n alkuperäinen ohje.


American blueberry pancakes

200g self-raising flour
1 tsp baking powder
1 egg
300ml milk
knob butter
150g pack blueberries
sunflower oil or a little butter for cooking

Mix together the flour, baking powder and a pinch of salt in a large bowl. Beat the egg with the milk, make a well in the centre of the dry ingredients and whisk in the milk to make a thick smooth batter. Beat in the melted butter, and gently stir in half the blueberries.

Heat a teaspoon of oil or small knob of butter in a large non-stick frying pan. Drop a large tablespoonful of the batter per pancake into the pan to make pancakes about 7.5cm across. Make three or four pancakes at a time. Cook for about 3 minutes over a medium heat until small bubbles appear on the surface of each pancake, then turn and cook another 2-3 minutes until golden. Cover with kitchen paper to keep warm while you use up the rest of the batter. Serve with golden syrup and the rest of the blueberries.


2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Meilläkin oli tänään ohjelmassa letunpaistoa ja mustikoita, tosin syrnikeiden muodossa. Niin hyvää!

Satu kirjoitti...

Syrnikit kuulostavat ihanilta, niitä täytyy joskus kokeilla :)