sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kanaa thai-tyyliin

Kanaa thai-tyyliin

500 g maustamatonta, luutonta broilerinfilettä
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Marinadi
1 dl vettä
1/2 kanaliemikuutiota
1/2 dl makeaa chilikastiketta
3-4 valkosipulinkynttä
2 kpl sitruunaruohoa
1 tl seesamiöljyä
suolaa


Koristeluun
tuoretta korianteria
rucolaa

Ruskista huoneenlämpöinen suolalla ja pippurilla maustettu kana pannulla voissa.
Kypsennä kana 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta.

Purista valkosipulinkynnet.
Huuhdo ja viipaloi sitruunaruoho.
Mittaa kaikki marinadia ainekset kattilaan.
Kiehauta marinadi ja anna sen jäähtyä sen jälkeen hieman.

Viipaloi kypsät kanapalat 8-10 palaan.
Siirrä kanapalat reunalliseen astiaan, pitäen fileen muodon kasassa. Laita silti palat hivenen vuihkan muotoon, jotta marinadi pääsee vaikuttamaan. Sivele marinadia kanoihin ja kaada loppu marinadi niiden päälle. Peitä kanat ja siirrä ne kylmään mieluusti ainakin 6 tunniksi (2 tuntiakin riittää jonkinlaiseen lopputulokseen).

Tee vadilla salaattipeti ja asettele fileet niiden päälle. Koristele tuoreella korianterilla.

Kun teet tavallisen ruoan kananfileistä, voit valmistaa muutaman fileen liikaa ja marinoida ne oheisen ohjeen mukaan yön ajan ja nauttia kana seuraavana päivänä salaatin kera.

Ei kommentteja: