torstai 12. huhtikuuta 2012

Mämmi-rahkakakku

Kermaa olisi näppärä pursottaa, jos joku olisi muistanut napata pursotusvehkeet mukaan.





Mämmi-rahkakakku
n. 12 annosta
Pohja:
182  g kaurakeksejä tms.
90 g voita



Täyte:
6 liivatetta
2 dl vispikermaa
250 g rahkaa
1-3- rkl mämmiä maun mukaan, maistele
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria

2 rkl vettä
1 dl vettä
n. 250 g mämmiä
1 1/4 dl hyytelösokeria

Reunoille:
1 dl kermavaahtoa
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Keskelle:

pikkuisia suklaamunia tms. 


Murusta keksit sulan voin joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Painele seos vuoan pohjalle.


Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon rahka, mämmi, vaniljasokeri ja sokeri.
 
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa, tai vedenkeittimessä..
Liota liivatetta.
Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Mittaa kasariin vesi ja mämmi, kiehauta.
Lisää kiehuvaan seokseen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, keitä miedolla lämmöllä minuutin verran.
Nosta seos sivuun hetkeksi jäähtymään.
Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle. Nosta kakku kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy.
Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle.
Koristele vaahdotetulla kermalla ja suklaamunilla.

Ei kommentteja: