maanantai 16. huhtikuuta 2012

Mascarpone-persikkapitsa



Mascarpone-persikkapitsa

Pellillinen

Annos pitsataikinaa (alla olevasta taikinasta 1/4 osa)

150 g ricottajuustoa
Pieni pakaste pussillinen vadelmia
Tölkki persikoita
125 g mascarponejuustoa
50 g mantelimassaa
70 g valkosuklaata
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl pistaasipähkinöitä

Tomusokeria koristeluun

Valmista pitsataikina.

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Kaaviloi pitsataikina ohueksi levyksi ja levitä sen päälle kerros ricottajuustoa.
Lisää mascarponejuusto kokkareina pitsan päälle ja murusta sen päälle mantelimassa.
Lisää suklaa raastettuna pitsan päälle, samoin sitruunankuori.
Viipaloi persikat ja laita ne vadelmien kera pitsan päälle.
Sirota kaiken päälle pistaasipähkinät karkeana raasteena.

Kypsennä pitsaa uunin kesiosassa 5-10 minuuttia.
Sihtaa tomusokeria pitsan päälle.
Nauti kylmänä tai lämpimänä.


Pitsapohja
3 pellillistä/ 4 iso pitsaa


15 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl durumvehnäjauhoja
5 1/2 - 6 dl erikoisvehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja liota se sekoittaen veteen.
Lisää sokeri, suola ja öljy.
Lisää durumvehnäjauhot ja vähän kerrallaan erikoivehnäjauhot.
Alusta taikina koneella n. 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja anna sen kohota 45 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaiseksi noussut.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Jaa taikina jauhoitetulla leivinpaperilla neljään osaan ja kaaviloi palat ohuiksi levyiksi.
Mausta pohja haluamallasi täytteellä ohuesti.
Kypsennä pitsoja uunissa noin 5 minuuttia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, näyttääpä hyvältä! Makea pitsa on herättää kieltämättä ennakkoluuloja, mutta ei kai mikään valkosuklaata ja mascarponejuustoa sisältävä voi olla pahaa.
Rohkenisikohan sitä kokeilemaan jotain näin villiä?

Canelia kirjoitti...

No tässäpä jännä ja herkulliselta vaikuttava tuttavuus! Täytyy varmaan jonakin pizzaperjantaina vaihtaa emmentalit mascarponeen, jauhelihat vadelmiin ja niin päin pois. (Kanssasyöjä ei tosin liiemmin välitä makeasta, mut haittaakse..? Jääpähän itselleni enemmän, nam! : D)

Satu kirjoitti...

Makea pitsa herätti minussakin epäilyksiä, mutta jäin kerrasta koukkuun :)
Suosittelen kokeilemaan tätä jälkkärinä, kun tarpeeksi tekee alkuun normipitsaa, niin saa kaikille syöjille jotain :)

Mrs K kirjoitti...

Oih! En ole koskaan kokeillut makeaa pizzaa.

Satu kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan kun teet seuraavan kerran pitsaa. Helppo ja herkullinen päätös illalle :)