perjantai 20. huhtikuuta 2012

Ricottaohukaiset mustikoilla ja banaanilla


Ricottaohukaiset

8 isoa ohukaista

3 kananmunaa
250 g ricottajuustoa
2 1/2 dl rasvaista maitoa
2 1/1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Voita paistamiseen
Lisäksi taikinaan
1 dl mustikoita
1 banaani
(kanelia)

Lisukkeet

Hunajaa
Maustamatonta jukurttia
Mustikoita
Banaania
Marjoja
Paistettua pekonia

Erota keltuaiset valkuaisista.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Sekoita omassa kulhossaan ricotta, maito ja keltuaiset kulhossa.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola ja lisää ne edelliseen seokseen.
Kääntele valkuaiset varoen seoksen joukkoon.
Jaa taikina kahtia, lisää toiseen puoleen mustikat ja toiseen pilkottu banaani (ja kaneli).


Sulata nokare voita keskilämpöisellä paistinpannulla. Nosta taikinaa pannulle lusikalla 1/2-1 dl per ohukainen.
Kypsennä ohukaiset molemmilta puolilta kullankeltaisiksi.
Tarjoa ohukaiset lisukkeiden kera.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Herkullisen näköinen annos!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Se oli herkullista ja täyttävää :)

Piparipulla kirjoitti...

Ihanalta näyttää!!

Satu kirjoitti...

Nämä kesäisenä aamuna ulkona nautittuina, siinä olisi kaikki mitä voi vaatia ;)