perjantai 6. huhtikuuta 2012

Sieni-parsakaalipiiras


Sieni-parsakaalipiiras

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl maustepippuria
1/2 tl valkopippuria
3/4 dl vettä

Täyte

Kokoon paistettuja suppilovahveroita
Höyrytettyjä parsakaalin nuppuja 1/2 parsakaalista
2 prk kermaviiliä
1-2 kananmunaa
suolaa
pippureita
Juustoraastetta

Sekoita jauhot, voi ja pippurit monitoimikoneen kulhossa karkeaksi taikinaksi.
Lisää kylmä vesi ja sekoita vielä hetki niin, että taikinasta tulee kiinteä pallo.

Painele taikina piiras­vuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Pistele taikinaa haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Suppilovahveroita minulla oli ison miehen nyrkin kokoinen määrä.
Halkaise parsakaalin nuput pieniksi.

Levitä sienet paistetun piiraspohjan päälle.
Lisää seuraavaksi pienityt parsakaalin nuput.
Sekoita keskenään kermaviili ja kananmunat ja lisää seokseen mausteet.
Levitä kermaviiliseos piirasvuokaan.
Lisää kaiken päälle juustoraaste.
Paista uunissa vielä 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja: