keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Sitruuna-marenkileivos

Sitruuna-marenkileivos

Pohja
Sokerikakkupohja

3 munaa
sokeria
vehnäjauhoa
(eli  1 osa kutakin)

Vatkataan munat ja sokerit kovaksi vaahdoksi.

(Jauhoista 1/3 voidaan korvata tärkkelyksellä esim perunajauholla joka
siivilöidään jauhojen joukkoon ja sekoitetaan nuolijalla varovasti)

paistetaan 160 c n. 20-40 min leivinpaperin päällä pellillä tai voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa.

Täyte

1/2 dl sokeria
3 keltuaista
2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
4 rkl perunajauhoja

Marenki

4 valkuaista
2 1/2 - 3 dl sokeria



Mittaa täytteen aineet kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja kuplahtaa.

Valmista marenkikuorrutus juuri ennen tarjoilua.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Lusikoi sitruunatäytte kakun/kakunpalojen päälle.
Lusikoi marenkikuorrutus sitruunatäytteen päälle.

Paista leivoksia kuumassa uunissa grillivastuksen alla kunnes marenki saa väriä, muutama minuutti riittää.
Älä polta marenkia, se palaa todella nopeasti.

Tarjoile leivokset heti uunistaoton jälkeen.

Ei kommentteja: