torstai 17. toukokuuta 2012

Karitsaa ja siideri-hunajasipuleita

Rakuunaporkkanoita, kermaperunoita, lanttuhaudukkaita, siideri-hunajasipuleita, karitsaa, poroa ja puolukoita

Siideri-hunajasipulit

20-25 salottisipulia
1/2 tl merisuolahiutaleita
vastarouhittua mustapippuria
100 g voita
2 dl kuivaa ranskalaista omenasiideriä
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 oksaa tuoretta rosmariinia

Kuori sipulit. Kuorimista helpottaa, jos kaadat sipuleiden päälle kulhoon kuumaa vettä ja annat seistä kymmenisen minuuttia.
Nosta sipulit uunivuokaan ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Kuutioi voi ja lisää se sipuleiden lomaan. Kaada päälle siideri ja hunaja.
Irrota rosmariinin oksista neulaset ja lisää ne sipuleiden sekaan. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45-60 minuuttia tai kunnes sipulit saavat kauniin värin ja ovat pehmeitä. Tarjoa sellaisenaan hyvän leivän ja salaatin kera. Sipulit sopivat myös pääruokien lämpimäksi lisäkkeeksi.

HS



Mausteinen karitsan ulkofilee

600 g karitsan ulkofilettä
1 tl kuminan siemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
½ tl chilihiutaleita
4 rkl (timjami) hunajaa
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Ota lihat huoneen lämpöön.
Valmista mausteseos; kumina, korianteri ja chilihiutaleet mortteliin ja jauha ne jauheeksi.
Mittaa hunaja astiaan ja lisää mausteseos hunajan joukkoon, sekoita.
Mausta liha suolalla ja pippurilla.
Paista lihaan kuumalla pannulla kaunis väri molemmille puolille.
Ota liha pois pannulta ja laita uunivuokaan.
Penslaa hunaja-mauste seosta pullasutia apuna käyttäen lihan pinnalle.
Laita lihat uuniin 150-asteeseen noin 7 minuutiksi, siihen saakka kunnes fileiden sisälämpö on 54-astetta.
Anna lihojan levätä folion alla 5-10 minuuttia ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Aivan huippuhyvää, voin kuvitella. Karitsa on suurinta herkkuani :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Se oli huippu hyvää. Itse rakastuin siideri-hunajasipuleihin.