sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Lihapullabaari Kuula
Lihapullabaari Kuulaan tutustuimme sään ansiosta, lauantaiaamu Linnanmäellä oli hyinen ja kaipasimme hetkeksi lämpimään. Sekoboltsi annos (8,5 €) tarjosi meille yhden kuulan per maku ja lapsi valitsi meille lisukkeeksi pienet ranskalaiset (2 €). Kattavalla juomalistalla oli tuttuun tapaan vain maito (1 €) joka paljastui rasvaiseksi. Voisiko listalla olla useampi maito; rasvaton, rasvainen, laktoositon, pillimaito, luomu? Lapsi rakastaa kylmää rasvatonta maitoa ja itse olen kyllästynyt kyselemään vähälaktoosisen vaihtoehdon perään ja jätän siksi usein tilaamatta. Pyytämättä meille tuottiin vettä (1 € /tyyppi) josta kieltäydyimme.

Itseäni ilahdutti suunnattomasti Kuulan haukipyörykät, hyvin silkkiseksi jauhettu kala ei taatusti sisällä yhtään ruotoa ja hauki vain on mainio ruokakala, jota soisi käytettävän enemmän.

Yhteisen lihapulla-annoksen lisäksi nautimme Lintsillä Peacock-teatterin kahvilassa sämpylät. Koska emme itse kustantaneet sämpylöitä, ei niiden hinta jäänyt mieleen. Valmiiksi avonaiseksi leivottu sämpylä ei vakuuttanut ulkonäöllään, mutta ennakkoluuloni oli väärä. Sämpylät olivat mainiot ja kahvilan teemukit oikeaa, valtaisaa kokoa.


Glorian ruoka & viini 3/12 kysyi keittiömestari Petteri Luodolta, mitä suomalainen katuruoka voisi olla. Luoto ehdotti piirakoita, blinejä ja savukalaa sekä Pekingin ankkaa rieskan välissä.

Kuulan jälkeen olisin itse valmis nostamaan lihapullat uudeksi katuruoaksi, joukko erilaisia lihapullia vartaaseen/töttöröön ja nälkäisen matkailijan tyytyväisyys olisi taattu.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Täälläkin päin on muutama tuon samanlaisen konseptin lihapullapaikkoja,mutten koskaan ole ollut niissä,kun taitavat olla aika lihavoittoisia.Haukipullia olisi kiva kyllä maistaa!

Anonyymi kirjoitti...

Ikeassa saa ainakin taalla hollannissa 'lihapulla mukin" sielta mista hodaritkin. Ikean lihapullista voi tosin olla montaa mielta...

Satu kirjoitti...

Yaelia haukipullat ja uudella tapaa toteutetut vegepullat (siis ei aina sitä falafel-tyyppistä kuinaa kasvispullaa) saisivat varmasti uudet kuluttajaryhmät liikenteeseen.

Anonyymi, meillä Ikean lihapullat saa vain lautasella. Ikean lihapullat ovat kyllä terveellisempiä ja maultaan lähempänä kotiruokaa kuin moni muu pikaruoka. Miksi meillä muuten on niin tavattoman tylsä pikaruoka valikoima? Haluaisin tähän muutoksen :)