tiistai 8. toukokuuta 2012

Parsarisotto


Parsarisotto

1 nippu parsaa
1 iso sipuli hienonnettuna
1-2 rkl öljyä
suolaa
pippuria
3 dl maitoa
1,2 l kasvislientä
5 dl risottoriisiä
50 g voita
Parmesania

Kuori ja silppua sipuli.
Kuori ja viipaloi parsa.
Pehmitä sipuli kattilassa öljyssä.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon risottoriisi, keitä n. 18 minuuttia eli kunnes on kypsää ja neste imeytynyt. Hämmennä välillä.

Lisää parsat, suola ja pippuri sipuleiden joukkoon.
Kaada parsojen päälle maito ja anna keitoksen poreilla hiljakseen n. 10 minuuttia, kunnes parsat ovat kypsiä.

Jos riisi on liian kuivaa lisää kasvislientä.

Sekoita parsaseos ja voi riisiin.
Tarjoa heti parmesanlastujen kera.


2 kommenttia:

Mrs K kirjoitti...

En ole kova risoton ystävä, mutta tässä muodossa voisi mennäkin. Parsat on nimittäin hyviä :)

Satu kirjoitti...

Parsat ovat ihania ja jos ei pidä risotosta, niin kannattaa nauttia ne suosiolla jollain muulla tavalla :)