tiistai 5. kesäkuuta 2012

Täytekakku

2 pellillistä sokerikakkupohjaa


Sokerikakkupohja
pellillinen

4 iso kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoa
(1 osa kutakin)
vaniljaa jauheena, sokerissa tms.
1 tl leivinjauhetta


Mittaa ainekset samankokoisissa laseissa. Riko ensin kananmunat lasiin mitaksi muille aineille.

Vatkaa munat ja sokerit kovaksi vaahdoksi.
Mikäli käytät leivinjauhetta, lisää se jauhoihin.
Lisää jauhot varoen, nuolijalla hämmentäen.

(jauhoista 1/3 voidaan korvata tärkkelyksellä esim. perunajauholla joka
siivilöidään jauhojen joukkoon ja sekoitetaan nuolijalla varovasti)



Voitele leivinpaperit (2 kpl); levitä paperi pöydälle ja  pyyhkäise se voilla.
Aseta toinen leivinpaperi laidalliselle pellille ja kaada taikina siihen varoen.
Aseta toinen voideltu leivinpaperi kakkupohjan päälle voideltu puoli alaspäin.
Paista 175 c n. 15-30 minuuttia uunissa tasalämmöllä ja keskitasolla.
Kun otat kakkupohjan uunista, anna sen jäähtyä hetki ja poista sitten päällimmäinen leivinpaperi varovasti vetäen. Päällä olevan leivinpaperin tarkoitus on ehkäistä kakun pintaan muodostuva kova pinta.

Täyte

banaania
ananasmurskaa
mansikoita
persikoita tölkistä
vadelmia

Ota ananasmehu talteen ja kostuta sillä varoen kakkupohja, kakun keskusta ei juuri kaipaa kostutusta. Tämä kakku kostuu hyvin täytteistäkin, mikäli sillä on hetki aikaa tekeytyä.
Muussaa mansikat, viipaloi banaanit pitkittäin, siivuta persikat.
Lado täytteitä kakun kerroksiin.

Koristele kakku kermavaahdolla, suklaalla, marjoilla.


Tämä kakku on raikas ja se edustaa meille sitä "oikeaa" täytekakkua. Vaikka yleensä teemme tämän kaltaisia kakkuja, niin niistä vain ei koskaan tule otettua edustavaa kuvaa.

Ei kommentteja: