lauantai 9. kesäkuuta 2012

Villen suklaakakku

Mutainen suklaakakku

16-20 hengelle

350 g voita
500 g tummaa suklaata
4,5 dl sokeria
12 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

voita voiteluun

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai varoen mikrossa.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä keltuaisvaahto ja voi-suklaaseos keskenään.
Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti suklaaseokseen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan (30 cm x 38 cm) ja kypsennä 20 minuuttia 175 asteessa.
Kakun pinta on ensin kohollaan, mutta laskee uunista otettaessa.

Tarjoile kakku lämpimänä, haaleana tai viileänä. Seuraksi sopii vaikka vaniljajäätelö.

Ei kommentteja: