tiistai 31. heinäkuuta 2012

Konjakki-kantarellipiiras

Konjakki-kantarellipiiras

Täyte

reilu 1 litra kantarelleja
2 pientä sipulia
voita
1/2 -1 tl suolaa
2 tl valkopippuria
2 rkl konjakkia
2 tl kuivattua timjamia
3 tl sitruunamehua
1 dl kermaviiliä
1 muna
 3 rkl parmesaania pieninä kuutioina/raasteena.

Kuullota silputut sipulit voissa.
Lisää joukkoon revityt sienet sekä mausteet.
Paista sieniä ja sipuleita kohtuullisella lämmöllä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Lisää konjakki.
Anna sienten jäähtyä hetki.

(valmista pohja)

Sekoita kermaviili ja kananmuna ja lisää ne sienten joukkoon.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
Laita parmesaanikuutiot piiraan päälle (raaste näyttä paremmalta).

Pohja

100 g voita
1 dl raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Sekoita sulatettu voi ja porkkanaraaste.
Mikäli sinulla ei ole pieniä kaurahiutaleita, niin hierrä hiutaleita pienemmäksi käsissäsi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet voi-porkkanaseokseen.
Painele taikina voidellun vuona, halkaisija 24 cm, pohjalle.
Esipaista pohjaa 225 asteessa 5-10 minuuttia.
Lisää täyte ja paista piirasta uunissa 2oo-asteessa vielä 10-15 minuuttia.

3 kommenttia:

annemi kirjoitti...

Kuulostaapa konjakki ja kantarellit ihanalta kombolta :) kunhan saan kantarelleja niin tämän voisi laittaa testaukseen, kiva piristys syysiltaan.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Sienipiiraat ovat ihania ja uusien ohjeiden kokeileminen on aina hauskaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilimme tätä ja oli erittäin hyvää! Nyt teen piirakkaa jo toisen kerran vieraille tarjottavaksi. Nam :) Kiitos kivasta reseptistä!