tiistai 24. heinäkuuta 2012

Pizza bianca ja nektariinipitsa


Pitsapohja
3 pellillistä/ 3-4 isoa pitsaa


15 g tuorehiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl durumvehnäjauhoja
5 1/2 - 6 dl erikoisvehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja liota se sekoittaen veteen.
Lisää sokeri, suola ja öljy.
Lisää durumvehnäjauhot ja vähän kerrallaan erikoivehnäjauhot.
Alusta taikina koneella n. 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja anna sen kohota 45 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaiseksi noussut.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Jaa taikina jauhotetulla leivinpaperilla kolmeen-neljään osaan ja kaaviloi palat ohuiksi levyiksi.
Mausta pohja haluamallasi täytteellä ohuesti.
Kypsennä pitsoja uunissa noin 5-10 minuuttia.



Täyte
1 pitsa

3-4 rkl ricottajuustoa
parmesaaniraastetta/lastuja
mozzarellaa
2 rkl pinjansiemeniä
valkosipulia (/varsia)
rosmariinia


Levitä ricotta pitsapohjan päälle.
Lisää parmesaani ja mozzarella.
Ripotteli pinjansiemenet juustojen päälle.
Lisää puserretut valkosipulin kynnet/pieneksi leikatut varret.
Riko rosmariinin rakenne ja lisää se pitsaan.
Paista pitsa uunissa kypsäksi (250-astetta, 5-10 min).

~ Leila Lindholm, Vielä yksi pala ~






Nektariinipitsa

1 pitsa

1/3 osa pitsataikinaa

2-4 rkl mascarponea
1 nektariini
6 palaa valkosuklaata

Kaulitse taikina ohueksi.
Levitä mascarpone.
Leikkaa nektariini ohuiksi lohkoiksi ja laita mascarponejuuston päälle.
Hienonna suklaa pieniksi paloiksi ja lisää pitsan päälle.
Paista pitsa uunissa kypsäksi (250-astetta, 5-10 min) ja tarjoa se kuumana.

Ei kommentteja: