maanantai 23. heinäkuuta 2012

Punaherukkasima


Punaherukkasima
n. 4,5 l

6-7 dl punaherukoita
250 g sokeria
250 g fariinisokeria
4 l vettä
1/5 tl tuorehiivaa (n. herneen kokoinen pala)
sokeria
rusinoita

Survo marjat kevyesti.

Kiehauta litra vettä.
Lisää kiehuvan veden joukkoon herukat ja sokerit.
Anna kiehahtaa.
Lisää joukkoon 3 litraa kylmää vettä.

Jäähdytä sima huoneenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon.
Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi ja pullota sima.
Laita jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria.

Säilytä sima jääkaapissa.
Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Ei kommentteja: