torstai 5. heinäkuuta 2012

Raparperitiramisu



tiramisukeksejä (savoiardi tai ladyfinger)

5 dl raparperia
2 dl vettä
2 rkl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl Amarettoa

250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljasokeria

vahvaa kahvia

Keitetään pilkotut ja kuoritut raparperit kattilassa veden, sokerin ja Amareton kanssa. Annetaan jäähtyä.

Sekoita mascarponen joukkoon kylmä vahva kahvi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää mascarpone kermavaahdon joukkoon.

Lado tarjoiluastiaan kerroksittain tiramisukeksejä, raparperihilloketta ja kerma-tuorejuustoseosta.
Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Ripottele pinnalle kaakaojauhetta siivilän läpi.

Mikäli raparperihillokkeesi on hyvin kosteaa, on tiramisu nopeammin valmis.


3 kommenttia:

annemi kirjoitti...

Ah, tämä varmaan suli suuhun? en ole koskaan tiramisua itse tehnyt, olen sen verran aloitteleva leipuri ja jälkiruokakokki mutta tämä voisikin olla hyvä vaihtoehto perinteisen tiramisun korvikkeeksi!

Anonyymi kirjoitti...

Herkkua! Minkä kokoiseen astiaan teit misun? Taina

Satu kirjoitti...

annemi; tämä oli helppo tehdä, itse tein tämän mökillä ja ihastuin tämän tiramisun yksinkertaisuuteen niin paljon, että teen tätä vielä uudelleenkin :)

Taina; Astia taisi olla n. 35 x 20 cm.