lauantai 28. heinäkuuta 2012

Vispaamaton raparperipiiras



Raparperipiiras

1 1/2 dl (1 kk) sokeria
3 dl (2 kk) jauhoja
1 1/2 dl (1 kk) sulaa voita


Sekoita ainekset keskenään.
Ota seoksesta reilu kahvkupillinen eli 1 1/2 dl muruseosta talteen, se tulee piiraan pinnalle.

Loppu seokseen lisätään

1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (tai kanelia)
0,75 dl (1/2 kk) maitoa

Sekoita ainekset keskenään.
Kaada taikina voideltuun ja mannaryynitettyyn (/korppujauhotettuun) piiras vuokaan, jonka halkaisija on 24 senttiä.
Kaada taikinan päälle

1/2 litraa kuorittuja ja pilkottuja raparperia.


Kaada raparperin päälle talteen ottamasi muruseos.
Paista piirasta 175-asteessa tunti.
Tarjoa piiras lämpimänä jäätelön tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja: