lauantai 25. elokuuta 2012

Punainen raparperisiirappi


Raparperisiirappi

Raparperin varsia
sokeria
vettä

Raparperien tulee olla kuorimattomia.
Leikkaa varsista tähän käyttöön alaosa eli se punainen osa.
Huuhdo raparperit ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.
Kaada palat kattilaan ja lisää vettä niin että raparperit juuri ja juuri peittyvät.
Lisää saman verran sokeria, kuin raparperia oli.
Keitä siirappia hiljalleen välillä hämmentäen.
Kun raparpereista on irronnut väri ja sokeri on sulanut voit varoen maistaa siirappia.
Kuuma sokeriliemi on kuumaa, ole varovainen.
Tarvittaessa lisää vettä tai sokeria ja anna kiehua hetki.

Ota siivilä ja harso ja aseta ne uuden astian päälle.
Kaada keite siivilässä olevaan harsoon.
Annan harsoon jäävien raparperien jäähtyä hetki, sillä ne ovat hyvin kuumia.
Puserra raparpereja harsossa, niin että saat kaiken nesteen talteen.

Käytä raparperisiirappia esimerkiksi jälkiruoissa, marinadeissa, kuppikakkujen kuorrutteissa, jäätelöissä jne.



Pyörömintusta tehty siirappi ei ollut yhtä makoisaa kuin tavallisesta vihermintusta tehty, mutta oli silti erinomaista.

Ei kommentteja: