keskiviikko 29. elokuuta 2012

Raparperi cupcake

 Raparperi cupcake
7-9 suurta

100 g voita
150 g sokeria
2 kananmunaa
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl raparperisiirappia  ( tai mehua)

voi ja sokeri vaahdotetaan
lisätään kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten
lisätään jauhot joissa on leivinjauhe
lisätään mehu sekoittaen kokoajan

Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia.


Kuorrutus

125 g suolatonta voita
300 g tomusokeria
0,5 dl raparperisiirappia

 Vatkaa huoneenlämmin suolaton voi ja tomusokeri vaahdoksi.
Lisää varovasti joukkoon mehu.
Nosta kuorrutetta lusikalla leivoksen päälle ja levitä kuorrutus lusikan avulla.
Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.


Kuppikakut olivat erinomaisia, mutta suureen muffinivuokaan tehdyt leivokset olisivat toimineet ehkä paremmin pienempinä, jolloin niiden paistoaikakin olisi ollut lyhyempi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voiko raparperisiirapin tehdä itse tai saako sitä kaupasta?

Satu kirjoitti...

Raparperisiirapin ohje oli blogissa aiemmin ja siihen on tuossa reseptissä linkkikin :)

http://tsajut.blogspot.fi/2012/08/punainen-raparperisiirappi.html

Raparperisiirappi

Raparperin varsia
sokeria
vettä

Raparperien tulee olla kuorimattomia.
Leikkaa varsista tähän käyttöön alaosa eli se punainen osa.
Huuhdo raparperit ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.
Kaada palat kattilaan ja lisää vettä niin että raparperit juuri ja juuri peittyvät.
Lisää saman verran sokeria, kuin raparperia oli.
Keitä siirappia hiljalleen välillä hämmentäen.
Kun raparpereista on irronnut väri ja sokeri on sulanut voit varoen maistaa siirappia.
Kuuma sokeriliemi on kuumaa, ole varovainen.
Tarvittaessa lisää vettä tai sokeria ja anna kiehua hetki.

Ota siivilä ja harso ja aseta ne uuden astian päälle.
Kaada keite siivilässä olevaan harsoon.
Annan harsoon jäävien raparperien jäähtyä hetki, sillä ne ovat hyvin kuumia.
Puserra raparpereja harsossa, niin että saat kaiken nesteen talteen.

Käytä raparperisiirappia esimerkiksi jälkiruoissa, marinadeissa, kuppikakkujen kuorrutteissa, jäätelöissä jne.