tiistai 7. elokuuta 2012

Raparperimarenkitorttu


Raparperimarenkitorttu
 
Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
¼ dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoa
                
Raparperikiisseli:
5 dl raparperia
1 dl vettä
1½ – 2 dl sokeria
1 tl kanelia (voit jättää myös pois)
5 rkl perunajauhoja

Marenki
4 valkuaista
1½ dl sokeria

Pohja:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. 
Sekoita kananmunat ja vehnäjauhot sekaan hyvin vatkaten. 
Painele taikina piirasvuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille. 
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Raparperikiisseli
Laita raparperit, sokeri, kaneli ja vesi kattilaan ja keitä raparperit niin hienoksi kuin haluat. 
Suurusta lopuksi perunajauholla.. 
Kaada raparperikiisseli torttupohjan päälle. 
Sokerin määrällä voit säädellä raparperin makeutta ja hapokkuutta.

Torttupohjan päälle lisättiin kourallinen raakoja raparpereja, jotka juuri marenkikerroksen alapuolella antoivat herkullista kirpeyttä marengin pehmeää makeutta vasten.

 Marenki
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sokeri vähitellen. Levitä marenki pohjan ja raparperin päälle.

Paista uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia kunnes marenki on kauniin väristä. Marenki palaa helposti, joten vahdi paistosta tarkasti.

2 kommenttia:

annemi kirjoitti...

Herkullisen näköinen torttu ja todella hieno maisema kuvan taustalla :)

Itsellä olisi vielä pussillinen raparperiä pakastimessa, jos vaikka innostuisi leipomaan!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Torttu oli hyvää, suosittelen kokeilemaan. Ja ainakin Helsingissä raparperi antaa vielä satoa vähän eli jostain saattaa saada tuorettakin :)