maanantai 3. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsa-pähkinä-suklaakakku


 Kesäkurpitsa-pähkinä-suklaakakku

2 kpl

6 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja 
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2 rkl hunajaa
2 dl kasviöljyä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa (noin 2 keskikokoista)
2 dl saksanpähkinöitä
2 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja-uutetta tai vaniljasokeria
2 dl piimää


 Kuorrutus:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
kokonaisia saksanpähkinöitä

Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Murskaa taikinaan tulevat saksanpähkinät vähän pienemmiksi.
Poista kesäkurpitsoista siemenet ennen raastamista.
Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda.
Sekoita kaikki aineet isossa kulhossa, taikina on melko paksua.
Nostele taikina kakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. 

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele heti pähkinöillä.

Kakku on hyvin murenevaista ja siksi se kannattaa tarjota lautaselta.

Raahasin kakun töihin, jolloin kuorrute kulki mukana rasiassa. Koristeluun tarvitsin apuvälineeksi lusikan ja luomus oli valmis, harmi ettei kahvihuoneessamme ollut oikein mahdollisuutta suurempiin kuvausjärjestelyihin.

Kakku oli murenevainen ja veikkaan etten tätä tee heti uudelleen ellen sitten tarvitse kakkua ilman kananmunaa.

Innoittajana kakkuun toimi Hesarin ohje.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kasviksilla rikastetut kakut ovat ihanan meheviä,niin varmaan tämäkin!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Tämä on helppo ja huomaamaton tapa saada kesäkurpitsasatoa käytetyksi ja kakku oli hyvää, mutta liian murenevaista.