lauantai 8. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsa-Pätkiskakku



Kesäkurpitsa-Pätkiskakku
2 kakkua

6 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja 
1 rkl kaakaojauhetta
 2 dl sokeria
2 dl kasviöljyä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa (noin 2 keskikokoista)
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 dl piimää
140 g eli 1 pss Pätkiksiä


 Kuorrutus:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria


Voitele ja jauhota kakkuvuoat.
Poista kesäkurpitsoista siemenet ennen raastamista.
Pienennä Pätkiksiä pienemmiksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda.
Sekoita kaikki aineet isossa kulhossa, taikina on melko paksua.

Nostele taikina kakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. 
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.

Kakku on hyvin murenevaista ja siksi se kannattaa tarjota lautaselta.

Kakku on likimain sama kuin   Kesäkurpitsa-pähkinä-suklaakakku ja saman Hesarin ohjeen innostamana. Kakku päätyi samaan kahvihuoneeseen kuin kaverinsa. Kakut kulkivat kuvuissaan töihin ja valmis kuorrute omassa rasiassaan.

Ei kommentteja: