torstai 6. syyskuuta 2012

Kukkakaaligratiini ja juustokuha


Kukkakaaligratiini
4 annosta

1 keskikokoinen kukkakaali
5 dl maitoa
1 muna
runsas desilitra juustoraastetta (gruyère, emmental, jarlsberg, comté,
parmesaani, pecorino tai kahden lajin sekoitus)
suolaa ja pippuria
1 rkl voita

Puhdista kukkakaali, leikkaa kukinnot erilleen ja keitä ne kypsiksi
suolalla maustetussa maidossa (10-15min.) Älä kuitenkaan keitä
ylikypsäksi mössöksi.
Valuta ja ota talteen 3/4 dl maidosta.
Asettele keitetyt kukkakaalin kukinnot voideltuun uunivuokaan.
Vatkaa muna ja säästetty maito, sekoita joukkoon juustoraaste ja
mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada seos kukkakaalin päälle.
Lisää pinnalle voinokareita.
Paista uunissa 175 c kypsäksi.
Tarjoa kuumana.


Vinkki:
Kukkakaalin jäljelle jäänyt osa on saamaa kukkakaalia kuin kukinnot.
Voit tehdä siitä esimerkiksi kukkakaalimuhennosta tai käyttää
sosekeittoon. Yli jääneen maidon voi edellisten lisäksi käyttää
esimerkiksi kesäkeiton liemeen.


Juustokuha

Hieno juustoraastetta
Kananmuna
150-200 g kuhafilettä/syöjä
Jauhoja

Riko kananmunan rakenne ja kaada se syvälle lautaselle.
Kaada toiselle lautaselle juustoraaste ja kolmannelle jauhot.
Kasta nahattomat ja ruodottomat fileet ensin kanamunassa ja sitten juustoraasteessa.
Lopuksi kieritä kalat jauhoissa.
Paista kuumalla (valurauta)pannulla runsaassa voissa, keskilämmöllä kypsäksi välissä kerran kääntäen.

Ei kommentteja: