lauantai 22. syyskuuta 2012

Lampaankääpäpiirakka


Lampaankääpäpiiras

400 g Ruisperunataikinaa

1 dl kasaan paistettuja lampaankääpiä
1 dl kuullotettua sipulia, joukossa valkosipulia
1 dl raastettua hapanta omenaa
2 dl kermaviiliä
1 dl paistettua jauhelihaa
1 kananmuna

mausteina
suolaa
valko-, mauste-, ja mustapippuria

Sulata taikina.
Painele taikina piiras­vuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Pistele taikinaa haarukalla ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Sekoita kaikki täytteet keskenään ja kaada ne esipaistetulle piiraspohjalle.
Paista uunissa vielä 20-30 minuuttia.

Nopea ja helppo eväspiirakka syntyi muiden kokkausten sivutuotteena. Piiras oli hyvä, ei kyllästyttänyt pupeltaa sitä eväänä, mutta täytteitä tässä olisi voinut olla enemmän.

Lampaankäävät oli leikattu melko pieniksi ennen kokoon paistamista. Mikäli piiraasta tekisi lihattoman version, laittaisin sieniä yhteensä 2-3 desiä, tai korvaisin jauhelihan soijarouheella.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Karmeeen näköinen!!??

Satu kirjoitti...

Juu, ei ollut kaikkein esteettisin eväs :D