maanantai 1. lokakuuta 2012

Hunajapaahdetut kirsikkatomaatit ja sipuleiden kanssa paahdetut ruusukaalit

Hunajapaahdetut kirsikkatomaatit

500g kirsikkatomaatteja
2-3 valkosipulinkynttä
1 ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa
3 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Öljyä uuni vuoka.
Halkaise tomaatit ja aseta ne vierivireen vuoassa leikkauspinta ylöspäin.
Sekoita keskenään öljy, hunaja, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri.
Valuta seos tomaattien päälle, niin että sitä tulee kaikkialle.
Paahda tomaatteja uunissa n. 30 minuuttia.
Tarjoa tomaatit esimerkiksi paahdetun leivän kanssa. Tomaatteja riitti kolmelle kuvassa olevan sämpylän kokoiselle leivälle, mutta me ahnehdimmekin niitä reilusti leivän päälle.



Paahdetut ruusukaalit

400 g ruusukaaleja
pieniä sipuleita; punasipulia, salottisipulia ja helmisipulia 3-4 kutakin
öljyä
tuoretta timjamia
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Halkaise ruusukaalit, suurimmat voit laittaa neljään osaan, aivan pienet voivat olla kokonaisina.
Kuori sipulit ja halkaise ne kahtia.
Laita sipulit ja kaalit vuokaan ja kaada niiden päälle aavistus öljyä.
Sekoita öljy hyvin sipuleihin ja kaaliin.
Ripottele suola ja pippuri ainesten päälle.
Nakkaa joukkoon muutama timjamin oksa ja sekoita kaikki vielä kerran.
Laita vuoka uuniin ja anna sen olla siellä noin 35 minuuttia.
Tipauta annoksesi päälle muutama tippa sitruunaa ja tuoretta timjamia ja nauti.

Meillä molemmat ruokalajit olivat saman aikaa uunissa. Tämä oli päivän ainoa lämminruoka ja vain aavistus jäi seuraavaksi päiväksi eli tästä suuresta määrästä syö kaksi nälkäistä tai kolme (neljä?)  hillitymmän ruokahalun omaavaa.

Talvella Brick Lanen markkinoilta löydetty kirja River Cottage veg everyday   ~ Hugh Fearnley-Whittingstall on saanut tähän saakka olla rauhassa hyllyssä, mutta maailman kasvisruokapäivän kunniaksi (1.10.) päätimme kokata jotain helppoa kasvisruokaa ja blogata sen oikeana päivänä. Nyt kun pyörittelin kirjaa käsissäni muistin miksi raahasin tuota järkyttävän kokoista kirjaa mukanani pitkin Lontoota eli yhteinen taipaleemme kirjan kanssa on vasta aluillaan.

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nami! Tomaateista tulee ihania uunissa paahdettaessa ja hunaja antaa takuulla kivan makulisän niille:)

annemi kirjoitti...

Olen aivan hulluna kaikkeen paahdettuun ja uunissa tehtyyn ruokaan tällä hetkellä, pakko johtua syksystä :)

Pakko kokeilla tätäkin, ruusukaalit ovat vähän vaikea ruoka itselle (paitsi balsamicossa uitettuna;)) joten yritän löytää uusia tapoja syödä sitä :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Yaelian; hunja sopii liki kaikkeen ja mikäli tomaatit ovat saaneet kypsyä rauhassa makeiksi tulee niistä näin tehtyinä täydellisiä :)

annemi; et ole yksin hulluutesi kanssa. Syksyllä kaikki kokkaaminen tuntuu jäävän, koska aina voi syödä uunikasviksia :D