maanantai 8. lokakuuta 2012

Lämmin voileipä purjo-cheddar

Lämpimät voileivät, uunivoileivät, kuumat voikkarit, millä nimellä näitä kutsuukin on ihana retroherkku ja aivan omiaan syksyn hämäriin, kiireisiin iltoihin.

Lämmin voileipä; purjo-cheddar
2 kpl

Purjo
Timjamia tuoreena
2 rkl Smetanaa
2 palaa leipää

50 g Cheddaria raasteena
suolaa
pippuria

voita/öljyä paistamiseen

Huuhdo ja viipaloi purjon vaalea varsi.
Paista purjon viipaleita rasvassa pannulla miedolla lämmöllä noin kymmenisen minuuttia.
Lisää joukkoon smetana, timjami ja mausteet, anna niiden lämmitä hetki (pulpahtaa) muutaman kerran ennen kuin nostat pannun levyltä.
Ota 2 /3 juustoraasteesta ja lisää se pannulle.
Paahda leipä.
Kokoa leivän päälle täytteet pannulta.
Peitä leivät lopulla juustoraasteella.
Paahda leipiä uunissa grillivastuksen alle kunnes juusto sulaa.


Tähän leipään olisi sopinut paremmin vahvemman makuinen cheddar. Cheddarin löysin Jättijaosta, vai millä nimellä tuo Tammiston Cittari nykyään kulkee.

Pehmeän makuinen leipä olisi saanut mukavaa lisäpuhtia esimerkiksi pienestä valkosipuli lisästä.

Ohje on mukaelma kirjasta River Cottage veg everyday   ~ Hugh Fearnley-Whittingstall


Ei kommentteja: