torstai 18. lokakuuta 2012

Lehtikaalipitsa jukurttipohjalla

Lukujärjestyksen laatimista kera kasvispitsan

Jogurttipohja

5 dl ruokajukurttia (esim. turkkilainen jukurtti)
5 dl Vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
Muovaa taikinasta pallo.
Kaada pallo hyvin jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä 5-10 minuuttia.
Levitä taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle.
Paista täytteen kanssa uunissa 220-asteessa kypsäksi.

2 aineen pitsan ohje kidspot:ista. Kiireellä tehdystä taikinasta en saanut siistiä palloa/taikinaa, mutta pohja onnistui silti hyvin. Ensi kerralla kokeilen jauhojen lisäämistä niin eiköhän silloin näistä aineksista saada aikaan oikeanlainen taikina.

Täyte

1 suuri sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g lehtikaalia
100 g cheddar-juustoa raasteena
suolaa
pippuria

Pilko sipulit ja kuullota ne pannulla.
Lisää joukkoon reiluiksi paloiksi pilkottu lehtikaali ja hauduta sitä n. 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada täyte pohjan päälle.
Paista uunissa kypsäksi.

Tämä kasvispizza ei ole kauneimmasta päästä, mutta maku miellytti minua suuresti. Pitsa suorastaan suli suuhun. Lapsi olisi kaivannut pizzaan enemmän makua ja rakennetta, mutta kritiikistä huolimatta hänkin piti pitsasta.

Ohje kirjasta River Cottage veg everyday   ~ Hugh Fearnley-Whittingstall

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Hei sinulle on haaste blogissani:)

Anonyymi kirjoitti...

Hi admin, I'm also interested in this. (Take a look at the latest post on my site for details.) This was a really interesting read, you have definitely given me some food for thought!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Yaelian; kiitos, käyn kurkkaamassa.

Anonyymi; It is nice to hear that my blog has been useful! Welcome visit again.