maanantai 29. lokakuuta 2012

Punajuuri-hasselpähkinäkakku


Punajuuri-hasselpähkinäkakku
2 kpl

2 - 3raakaa punajuurta hienoksi raastettuna (140 g raastetta)
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä (rouhi)
1 dl fariinisokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 - 2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
1 dl jukurttia (tavallinen, maustamaton)
1 dl omenahilloa
1 dl öljyä

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele irtopohjaiset kakkuvuoat (halkaisija 20 cm) ja korppujauhota ne.


Vatkaa kananmunat ja taloussokeri vaahdoksi.

Sekoita keskenään punajuuriraaste, fariinisokeri, ja hasselpähkinärouhe.

Sekoita keskenään kuiva-aineet ja nostele seokset taikinaan.

Lisää taikinan joukkoon jukurtti, omenahillo ja öljy, sekoita varovaisesti.

Siirrä taikina vuokiin ja kypsennä kakkuja uunin keskiosassa 35-50 minuuttia.

Varmista kakun kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.

Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ennen kuin kumoat ne.
 


Alunperin suunnittelin kakun päälle kuorrutusta, jossa olisi maustamatonta tuorejuustoa, tomusokeria ja aavistus omenahilloa, mutta en olisi saanut kakkua valmiiksi kuorrutettuna toimitettua juhliin.

En ole koskaan aiemmin leiponut karkeasta hasselpähkinärouheesta mitään ja yllätyinkin, ettei se pehmennyt uunissa saksanpähkinän tapaan vaan jäi yllättävän kovaksi.

Muskottipähkinää löysin kaupasta kokonaisena ja minun oli pakko brittikokkien tapaan raastaa sitä muutaman vedon verran taikinaan.

Ei kommentteja: