torstai 11. lokakuuta 2012

Uunikasvikset

 Syksyn helpoimmat ja maukkaimmat lisukkeet vaativat vain pilkkomista ja aikaa uunissa.  Syksyn juureksista saa helpolla värikkään ruoan aikaiseksi. Tämän hetkiset lempparini ovat myskikurpitsa (butternut squash), kyssäkaali, ruusukaali ja sipulit. Mausteiksi riittää suola ja pippuri sekä satunnaisesti timjami. Öljyn sivelen ensin paistoastian pohjaan ja sitten koetan pyörittää viipaleet hyvin niukassa öljyssä.
Mikäli on malttanut pienentää kaiken ohuiksi viipaleiksi, niin ruoka kypsyy hyvin nopsaan uunissa kahdessasadassa asteessa.

Muita syksyisiä uuniherkkuja:

Paahdettu myskikurpitsa
Ruusukaalit
Uunikasviksia
Paahdetut mustajuuret
Juurespasta
Juuressalaatti


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Love your blog, in fact arrived by checking yahoo and google for a comparable issue to this post. Which means this might be a late post nevertheless keep up the great work.

Anonyymi kirjoitti...

The recommendations you discussed here are really useful. It absolutely was such a fun surprise to have that awaiting me after i woke up to find this event. Thank you very much for the tip!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Anonyymi; Thank you, it's been my pleasure to be any help :)