tiistai 20. marraskuuta 2012

Kiitospäivän jäätelö

Aavistuksen vähemmän jäätelöä olisi sopiva määrä


Jukurtti-kurpitsajäätelö
2 annosta

3 rkl kypsää kurpitsaa
maun mukaan maustamatonta jukurttia
1 rkl tomusokeria

mausteet;
inkivääri
kaneli
muskotti

Paahda kurpitsat joko uunissa tai pannulla kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.
Laita kurpitsa, sokeri ja mausteet kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella.
Lisää jukurtti ja soseuta lisää.
Maista seosta, jäähtyessään jäätelö ei maistu niin makealta kuin nyt.
Lisää tarvittaessa mausteita ja sokeria.
Laita jäätelömassa joko jäätelökoneeseen tai rasiassa pakkaseen.
Mikäli laitat jäätelön pakkaseen tekeytymään muista sekoittaa sitä välillä.
Pari annosta jäätyy puolessa tunnissa- tunnissa, isompi määrä taas vaatii useamman tunnin aikaa.
Laakeassa kulhossa massa jäähtyy luonnollisesti nopeammin.

Kuvassa kurpitsamäärä 2 annokseen


Kiitospäivää vietetään Yhdysvalloissa  marraskuun neljäntenä torstaina, mutta meille juhlapäiväksi näyttää vakiintuneen marraskuun Ravintolapäivä. Innostuimme juhlimaan kiitospäivää ensimmäisen kerran viime vuonna teksasilaisen ystävämme innoittamina, paistoimme kalkkunan, söimme maissimuffineita ja olipa meillä oikeita amerikasta tuotuja koristeitakin. Yhdessä aterioiminen on aina nautinto, jokainen tekosyy haalia pöytä täyteen herkkuja ja koota joukko ihania ihmisiä aterioimaan voi olla uuden tradition alku. Mikäli ensivuonnakin kokoonnumme syömään lintua karpalohillon kera voimme varmasti jo puhua traditiosta.

2 kommenttia:

La fille du vent kirjoitti...

Mukava resepti; pumpkin pie uudessa muodossa :)

Kiinnitin huomioni erityisesti tuohon lasilautaseen; tulvi jälkiruokamuistoja mieleeni, sillä isovanhemmillani oli noita vihreinä. Itselläni niistä nyt neljä syvää pikkukulhoa kaapissa jäljellä.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Vihreät Kastehelmet ovat varmasti kauniit, pidän isovanhempien kaapeista löytyneistä astioista :)