maanantai 26. marraskuuta 2012

Liiskatut potut

Queer-perunamme King Edward on paitsi kaunis myös maukas.

 Ylimääräisistä keitetyistä perunoista saa mukavan ja nopean lisukkeen helposti liiskaamalla ne haarukalla ja paahtamalla ne rasvan ja mausteiden kanssa uunissa. Näiden liiskatuiden pottujen loistava maku ei tosin johdu mausteista, kypsennystavasta tai muusta sellaisesta, näiden prinsessapottujen maku johtuu lajikkeesta. Kaikkihan me tiedämme, että vaaleanpunaiset, söpöt asiat ovat herkullisia ja sama pätee perunoihinkin.

Keväällä valitsin Airan avustuksella heidän valikoimastaan pienelle pottumaallemme neljä erilaista perunalajiketta ja nyt olemme syksynmittaan nautiskelleet erinomaisita perunoista.
Keitettyjä perunoita
Suolaa
Pippuria
Hanhenrasvaa (kiitospäivän tähteitä)

Liiskaa perunat varovasti haarukalla.
Kieritä perunat rasvassa.
Mausta perunat.
Paahda perunoita uunissa kunnes ne ovat kunnolla lämminneet.

Älä vaivaudu välttämättä tarjoamaan mitään perunoiden lisäksi, sillä ne ovat yksinäänkin täydellisen makuisia.

King Edward
King Edwardin lajikeominaisuuksia on yritetty kopioida, mutta niitä ei ole kyetty ylittämään, siksipä King Edward on ollut jo sata vuotta ehkä kuuluisin perunalajike Pohjois-Euroopassa. Esimerkiksi niin Englannissa kuin Ruotsissa se lienee suosituimpia vanhempia lajikkeita ja tunnetaan vielä Suomessakin, vaikka saatavuus on ollut heikkoa. Erinomainen maku ja keitto-ominaisuudet. Soikeissa mukuloissa viehättävät punaiset väriroiskeet silmien ympärillä. Malloltaan kermankeltainen, jauhoinen lajike. Sopii erinomaisesti uuniperunaksi. Satoisa, myöhäinen lajike, nosta varastoon syys-lokakuussa.

Perunat ja niiden kuvaukset Gobbas Gård4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Olen tehnyt tuollaisia muutaman kerran,kun on ollut vieraita ja potuista tulee
tosi hyviä noin.Muistaakseni laitoin oliiviöljyä,mausteita ja valkosipuliakin.

Satu -Tsajut kirjoitti...

Yaelian perunasi kuulostavat ihanilta, itse aprikoin pitkään valkosipulin ja muiden kanssa, mutta en raaskinut peittää näiden omaa makua liiaksi, joten jätin ne tällä kertaa pois.

Maistuis varmaan sullekin! kirjoitti...

Tällaiset potut on hyviä. Pellillinen tyhjenee nopeasti.:)

Satu kirjoitti...

Meillä on aivan samanlaisia kokemuksia :)