sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Martin markkinat

 Sovin tuttavan kanssa tapaamisen Kaapelitehtaalle. Tavanomaisesta tapaamisesta tuli paikkavalinnan takia mielenkiintoinen. Minulla oli aikaa ennen tapaamista, niinpä istuin yläkerran kahvilassa maistellen rahka Maiskua ja seuraten markkinoiden hyörinää.

Maisku oli makoisa
Tuglas-seuran perinteiset Martin markkinat järjestetään Kaapelitehtaalla 24.–25.11. Supersuositussa tapahtumassa esitellään tänä vuonna Haapsalua ja Läänemaan maakuntaa.
Martin markkinat järjestetään nyt jo 29. kertaa. Virolaista kulttuuria, matkailumahdollisuuksia, käsityötä ja herkkuja esittelevässä suurtapahtumassa oli vuonna 2011 esillä yli 160 yritystä, järjestöä, käsityöläistä ja taiteilijaa. Tapahtumassa vieraili yli 19 000 kävijää.
Tänä vuonna Martin markkinoiden teemana on Haapsalun kaupunki ja Läänemaan maakunta. Martin markkinoilla yleisö voi seurata mielenkiintoista kulttuuriohjelmaa, tutustua koko Viron kattavaan matkailunäyttelyyn sekä ostaa kirjoja, musiikkia, käsitöitä, taidetta ja elintarvikkeita.

 ~ Kaapelitehdas ~


 Rakastan Kaapelitehdasta, sen karu ulkomuoto ja ihanan suuret ikkunat toimivat loistavasti tapahtuman kuin tapahtuman taustana, lisäksi paikka on helposti saavutettavissa julkisillakulkuvälineillä. Ainoa miinus on siellä järjestettävien tapahtumien suosio, Kaapelilla saa varautua siihen, että muitakin ihmisiä on liikkeellä.


 En ole vuosiin vieraillut Virossa, mutta markkinoilla käynnin jälkeen olen yllättänyt itseni toistuvasti suunnittelemasta matkaa lahden toiselle puolen... 

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kävin Virossa nyt kesällä ensimmäistä kertaa pariin vuoteen ja ensimmäistä kertaa sen jälkeen,kun he siirtyivät euroon,ja hinnat olivatkin siellä nousseet reilusti sinä aikana.
Kivat markkinat!

annemi kirjoitti...

Kivat markkinat :) ehkä ensi vuonna ehtisin minäkin paikalle!

Satu -Tsajut kirjoitti...

Yaelian; niinhän hinnoille kuuluu käyneen, mutta haluans ilti päästä vanhaan kaupunkiin ja tutustua paremmin Viron ruokakulttuuriin.

annemi; suosittelen, markkinat olivat mukavat.