tiistai 6. marraskuuta 2012

Mausteiset sitruunakeksit

Kiireessä koristellut keksit kuvassa
Mausteiset sitruunakeksit
30-35 kpl

2 rkl + 2 tl sitruunamehua
2 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta
1 rkl + 1 tl hunajaa
 220 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
125 g pehmeää voita
110 g hienoa sokeria
1 kananmuna

Sitruunakuorrute

150 g tomusokeria
1 rkl + 1 tl sitruunamehua
3-4 rkl kiehuvaa vettä
Pinnalle hienoksi raastettua sitruunankuorta

Mittaa sitruunamehu, hunaja ja sitruunankuori pieneen kattilaan.
Lämmitä keitosta hiljalleen kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet.
Ota kattila liedeltä jäähtymään.

Laita uuni lämpenemään 160-asteeseen.

Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa niiden joukkoon kananmuna.

Kääntele jauho-mausteseos sekä jäähtynyt hunaja-sitruunaseos sokeri-voivaahdon joukkoon.
Sekoita huolellisesti.

Laita taikina jääkaappiin 10 minuutiksi jähmettymään.

Pyörittele ruokalusikallisesta taikinaa pallo.
Asettele taikina pallo leivinpaperin päälle 2,5 sentin päähän toisistaan.

Paista keksejä 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
Nosta keksit ritilälle jäähtymään.

Sekoita kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu keskenään.
Lisää seoksen joukkoon kiehuvaa vettä vähitellen, kunnes seos on sopivan juoksevaa.
Kuorruta jäähtyneet keksit.
Ripottele kuorrutteen päälle sitruunankuorisuikaleet.

ohje Keksit, Book.fi


Nämä keksit ovat nopeat ja yksikertaiset tehdä, juuri sellaiset jotka silmät ristissä sunnuntaiaaumuna saa aikaan ennen työvuoron alkua. Tosin koristelu ja kuvaaminen jäi töihin, vuoroa edeltäviin kaaoottisiin hetkiin ihmisiä täynnä olevassa huoneessa.

Mikäli aiot toistaa suorituksen, niin varaudu koristelu-urakkaan mittaamalla ja siivilöimällä tomusokeri pakasterasiaan. Varaa matkaasi sitruunankuoriraastin, puolikas sitruuna ja pikkulusikka. Kuumaa vettä saat esimerkiksi valuttamalla kahvinkeittimestä vettä. Raasta sitruunan kuori. Puserra sitruunasta mehu sokeriin ja sekoita aina välillä huolellisesti. Lisää kuuma vesi vähitellen. Koristele keksit käsipaperilla suojatun pöydän päällä, se on myös sopiva paikka tarjota keksit, ne tekevät pian kauppansa. Jätä keksit pöydälle kuorrutteen jähmettymisen ajaksi, palaa myöhemmin katsomaan jäikö sinulle yhtään maistiaista.

2 kommenttia:

Dr.Sugar/Jinna kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! :)

Satu -Tsajut kirjoitti...

Ainakin ne tekivät kauppansa :)