torstai 29. marraskuuta 2012

Piirakka kuivatuistasienistä


Piirakka kuivatuistasienistä

Valmis piirakkataikina 400 g

22 g kuivattuja suppilovahveroita
sipuli
1 tl hunajaa
3 tl suolaa
mustapippuria
1 - 2 tl Ketjapmanis-soijakastiketta
200g ranskankermaa
2 kananmunaa
2 1/2 dl kermaa

Sulata piirakka taikina ja laita sienet tässä vaiheessa likoamaan veteen.
Painele taikina piirasvuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja pistele sitä haarukalla.
Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

(Laita sienet likoamaan veteen.)
Pilko sipulit pieniksi ja kuullota ne pannulla rasvassa.
Valuta sienistä nestettä pois ja kaada ne pannulle.
Paista sienet ja sipulit melko kuiviksi eli haihduta sienten liotusneste pois.
Mausta sienet suolalla, pippurilla, hunajalla ja soijakastikkeella.
Ota pannu pois levyltä jäähtymään.

Riko kananmunien rakenne ja sekoita ne ranskankermaan ja kermaan.
Sekoita kermaseos ja sieniseos keskenään ja kaada ne piirakka pohjanpäälle.
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää.

Tämä piirakka ei kauneudella koreillut, mutta maku oli taivaallinen. Piirakan täyte oli mukaelma Suvin ihanasta pastakastikkeesta.

2 kommenttia:

Nenna kirjoitti...

Mahtavaa löytää tällainen resepti! Mulla on kuivattuja suppiksia vaikka kuinka ja tätä todellakin tulee tehtyä esim. ensi viikonlopuksi, njam! :)

Satu kirjoitti...

Vasta tänä talvena olen kunnolla löytänyt kuivattujen sienien ihanuuden ja olenkin tehnyt niistä useamman kerran pastaa ja piirakkaa. Ensi syksynä pitäisi ostaa oma kuivuri ja kuivata tattejakin.