perjantai 16. marraskuuta 2012

Temolan viinitila Kesäpaikkamme lähellä sijaitsee pieni Temolan viinitila.Vierailin siellä ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja vierailu oli ensimmäiseni viinitilalla. Punaherukkapensaat kasvoivat riveissään ja viinitilan piha oli täynnä upeita perinneperennoja, joita tilan emäntä mielellään esitteli. Tämä kesäinen päivä nousi myöhemmin mieleemme italialaisella viinitilalla.

Saavuimme Temolan viinitilalle veneellä, jonka jätimme Ravintola Niinipuun laituriin. Ensin kokeilimme viinitilan viinejä lounaamme kanssa, on onni omata tytär joka saa ajaa venettä, mutta ei maistaa viiniä ;)
Vakuututtuamme viinin laadusta taivalsimme lyhyen matkaa äärimmäisen idyllisessä maalaismaisemassa viinitilalle.


Tila on pieni, mutta sitä ei ensin tajua, huomio kiinnittyy kaikkiin suloisiin perennoihin, jotka jaksoivat sateisesta kesästä huolimatta kukoistaa. Äitini ihastui ikihyviksi pihaan, siellä kasvaa kuulemma niitä oikeita, vanhan ajanperennoja, niitä joita ei enää tunnu mistään taimitarhasta saavan, jätimme kumminkin taimien hankkimisen seuraavaan kesään.


 Mukaamme ostimme limulajitelman; pari pulloa mansikkaa, vadelma aja mustaherukkaa sekä kuusi siideriä. Kaksi kuohuvaa odottaa edelleen kaapissa sopivaa hetkeä tulla nautituiksi.

Temolan viinitilan tuotteita on kuulemamme mukaan saanut aina välillä ostaa Helsingin maatilatoreilta. Viinitila on auki taas ensikesänä Puumalassa osoitteessa Temolan Viinitila, Ylössaarentie 65, 52200 Puumala


Ulkomailla reissatessa tulee usein etsittyä käsiinsä paikallisia erikoisuuksia, mutta kotimaassa tyytyy vähempään ja aivan suotta. Tämäkin päiväreissu oli uskomattoman hurmaava ja osoitti että aivan läheltä, saarten takaa, voi löytyä kaikki mitä lomalainen tarvitsee onnistuneeseen päivään; ihania ihmisiä, paikallisia erikoisuuksia ja uskomattoman kauniit maisemat.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kiva reissu! Oliko viini siis mustaherukkaviiniä?

Yaelian kirjoitti...

Kiva reissu! Oliko viini siis mustaherukkaviiniä?

Yaelian kirjoitti...

Hups,sorry,jostain syystä tuli tuo 2 kertaan,.,,

Satu -Tsajut kirjoitti...

Maistoimme ravintolassa valkoherukkaviiniä ja kotiin ostin Vadelma- ja punaherukkakuohuvaa.