perjantai 14. joulukuuta 2012

Candy cane -rouhe

Polkkakarkeista tehtyä murua
 Candy cane, polkagris , on yleensä tikun tai kävelykepin muotoinen sokerimakeinen. Se on perinteisesti piparmintun makuinen ja puna-valkoinen, mutta muitakin makuja ja väriyhdistelmiä on saatavissa.


Irtomakeislaarista ostetut punavalkeat piparminttumakeiset kohtasivat vasaran ja jälki oli mukavan rouheaa. Suosittelen vasaroimaan hyvin muovipussilla suojatulla vasaralla (parantele suojausta kokoajan, ettei se kulu puhki) leikkuulaudan päällä. Makeisten olisi hyvä olla tukevassa paperipussissa, jotteivät palaset lentele ympäri huushollia.




Polkkakarkkijauhetta voit käyttää ainakin seuraaviin asioihin:

- Ripottele rouhetta kaakaoosi, niin saat siihen mukavan piparminttuisen maun.
- Lisää jauhetta kahviisi saadaksesi piparminttukahvia.
- Ripottele jauhetta muffineiden kuorrutuksen päälle tehdäksesi niistä jouluiset.
- Sekoita jauhetta kakku-, muffini-, ja cookiestaikinoihin.
- Kasta jouluiset cookiesi ensin suklaaseen ja sitten polkkakarkkirouheeseen.
- Ripottele rouhetta jäätelöösi tai jukurttiisi.

2 kommenttia:

annemi kirjoitti...

NAM! näyttää herkulliselta :)

Satu kirjoitti...

Se onkin, jouluna ei voi syödä määrättömästi suklaata, väliin on otettava jotain muutakin, esimerkiksi juuri candy cane -makeisia ;)