sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Jouluinen biscotti




Jouluiset biscotit

120 ml huoneenlämpöistä voita
180 ml sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4 tl appelsiininkuorta raastettuna
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl kuivattuja karpaloita
1 1/2 dl kuorittuja, suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon vatkaten kananmunat, vaniljasokeri ja raastettu appelsiininkuori.
Sekoita toisessa astiassa jauhot, leivinjauhe, neilikka ja suola keskenään.
Yhdistä seokset vatkaamalla ne kunnolla sekaisin.
Lisää taikinaan sekoittaen pistaasipähkinät ja karpalot.

Jaa taikina kahteen osaan.
Muotoile leivinpaperilla päällystetylle uunipellille kaksi halkoklapin 4 senttiä korkeaa pötköä.
Paista taikinapötköjä uunissa 25- 30 minuuttia.
Nosta pötköt jäähtymään ritilälle 6-8 minuutiksi.
Laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen.
Ota taikinapötkö leikkuulaudalle ja leikkaa hyvin terävällä veitselläpötköstä puolit
oista-kaksisenttisiä viipaleita.
Aseta viipaleet pystyyn leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista niitä uunissa vielä 15 minuuttia, niin että ne kerkeävät kuivumaan.
Nosta biscotit ritilälle jäähtymään.

food.com ~

Vietin ruokatunnin pähkäilemällä minkä juoman kanssa biscotteja nautitaan, onnistumatta kaivamaan tietoa muistini sopukoista. Ihana työtoverini päätti pähkäilyni nopeaan; muutamalla Wikipediassa vietetyllä hetkellä tämäkin ongelma ratkesi. Näiden pikkuleipien kaveriksi sopii tietopankin mukaan tee, erilaiset kahvit ja makeat viinit.

Since they are very dry, biscotti traditionally are served with a drink, into which they may be dunked. In Italy they are typically served as an after-dinner dessert with a Tuscan fortified wine called vin santo

Outside of Italy, they more frequently accompany coffee, including cappuccinos and lattes, or black tea.

In Spain, carquinyoli are usually served with a small glass of a sweet dessert wine , such as muscat  or moscatell.

2 kommenttia:

luimupupu kirjoitti...

Herkullisen tuntuinen resepti. Mistä muuten löysin vihreitä pistaaseja? Täällä maakunnassa niitä ei ole kai missään...

Satu -Tsajut kirjoitti...

Punnitse ja Säästä kauppa myy valmiiksi kuorittuja pistaasipähkinöitä ja niiden käyttäminen nopeuttaa leipomista kivasti. Joskus päätin kuoria hasselpähkinöitä kakkuun ja siinä meni yllättävän pitkäaika :D