keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Karpalokeksit

Oikea joulutähti on myrkyllinen, älä anna sen koskea ruokaan

Karpalokeksit

360 ml vehnäjauhoja
120 ml maissijauhoja
120 ml kuorittuja, suolaamattomia pistaaseja jauhettuna
½ tl suolaa
115 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
120 ml sokeria
2 kananmunaa
2 keltuaista
1 tl vaniljajauhetta
300 g kuivattuja karpaloita
120 ml karpalohilloa

Yhdistä jauhot, maissijauho, hienoksi jauhettu pistaasipähkinät, jauhettu vanilja ja suola keskikokoiseen kulhoon ja aseta sivuun.
Sekoitat toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat ja keltuaiset yksitellen, samalla vatkaten.
Lisää jauhoseos voi seokseen vatkaamalla.
Muotoile taikinasta pallo ja laita se kelmulla peitettynä jääkaappiin noin tunniksi jäähtymään.

Tee täyte:
Silppua kuivatut karpalot hyvin pieniksi ja sekoita ne hilloon.

Muotoile keksit:
Ota taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle tai leivinpaperin päälle, tee taikinasta 10 x 10-senttinen neliö.
Leikkaa taikinasta 3 - 5-sentin suikaleet.
Levitä ohut kerros täytettä, noin 2 ruokalusikallista, tasaisesti taikinasuikaleelle.
Laita täytteen päälle toinen suikale, jonka päälle tulee taas täytettä, toista kunnes sinulla on halutun korkuinen keksi.
Kääri kerrostettu taikina muovikelmuun ja jäädyttä kunnes se on jämäkkä - noin 1 tunti.

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Leikkaa kohmeisesta taikinasta noin sentin levyisiä viipaleita terävällä veitsellä.
Paista keksejä kunnes ne ovat kullanruskeita n.13 - 15 minuuttia.
Siirrä keksit ritilälle jäähtymään.

~ CountryLiving ~
Taikinan kannattaa antaa jähmettyä kunnolla, sillä liian lämmin taikina on hyvin haastava käsitellä.

Ei kommentteja: