torstai 6. joulukuuta 2012

Makeat saksanpähkinä-juustokeksit

Makeat saksanpähkinä-juustokeksit

480 ml vehnäjauhoja
1 tl suolaa
240 ml rouhittuja ja paahdettuja saksanpähkinöitä
170 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
115 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
180 ml sokeria
½ tl jauhettua vaniljaa (tai 1-2 tl vaniljasokeria)

Paahda rouhitut saksanpähkinät joko uunissa tai kuumalla, kuivalla pannulla.
Lämmitä uuni 175-asteeseen.
Sekoita jauhot ja suola ja lisää niiden joukkoon jäähtyneet pähkinät.
Vatkaa toisessa astiassa voi, tuorejuusto, vanilja ja sokeri, kunnes seos on kuohkeaa.
Lisää jauhoseos joukkoon nopeasti vatkaten.
Sekoita vielä seosta nuolijalla, niin että se on kunnolla sekaisin.
Pyöritä taikinasta pieniä palloja.
Litistä taikinapalloja ja laita ne leivinpaperille, uunipellille.
Paista pikkuleipiä n. 15 minuuttia, käännä puolessa välissä peltiä, niin että pikkuleivät paistuvat tasaisesti reunoiltaan vaaleanruskeiksi.
Jäähdytä pikkuleivät ritilän päällä.

Näiden pikkuleipien koostumus keräsi runsaasti kehuja. Paahdettu saksanpähkinä yhdessä tuorejuuston kanssa teki näistä erilaisia, mutta silti tutunoloisia.

Ohje CountryLiving

Ei kommentteja: